Які амортизатори найкраще поставити на ВАЗ 2106?

Це питання рано чи пізно ставить собі кожен водій знаменитої "Шістки", і ми в цій статті постараємося на нього відповісти.


Навіщо ж потрібні амортизатори?

Амортизатори (їх у народі ще називають стійки) є важливим елементом підвіски та призначені для гасіння коливань. Якби не було амортизаторів, то автомобіль стрибав би як жаба після кожної купини чи ямки. Тобто амортизатор сприяє постійному зчепленню коліс та дорожнього покриття, тим самим забезпечуючи вашу безпеку.
Існують два типи амортизаторів для «Жигулів» - масляні (без газового підпору) та газо-масляні (з газовим підпором низького тиску). Обидва типи можуть встановлюватися на класику і є однотрубними.


Які амортизатори краще ставити на ВАЗ 2106 масляні чи газомасляні?

Передний масляный амортизатор ВАЗ 2101-2107

Відповідь проста – якщо ви часто експлуатуєте свій автомобіль бездоріжжям або дорогою з дуже великою кількістю ям, або просто любите комфорт, то вам потрібні масляні амортизатори. Якщо ви любитель швидкісної їзди і хочете бути впевненим, що автомобіль не підведе на повороті - то вам потрібні газомасляні амортизатори.

Передний газомасляный амортизатор ВАЗ 2101-2107

Вони жорсткіші за масляні, але забезпечуватимуть меншу розгойдування автомобіля і відповідно більше зчеплення коліс дорогою. На газомасляних амортизаторах ямами їздити не дуже комфортно, тому при виборі типу амортизатора потрібно виходити зі своїх переваг - швидкість на трасі або комфорт бездоріжжям.




Амортизатори якого виробника вибрати?

Тут що не кажи, а лінійна залежність є – чим дорожче, тим краще. Але кожен таки хоче заощадити, і знайти оптимальне співвідношення ціни та якості, не переплачуючи за бренд. Це в принципі і правильно, адже у вартості іменитих виробників є суттєва накрутка за ім'я.
Розповідати, мовляв, це китай, а це не китай ми не будемо, адже зараз, грубо кажучи, все робиться в Китаї. Головне це ім'я виробника, адже робити в Китаї, як і в будь-якій іншій країні, можна по-різному.
Зупинивши свій вибір на будь-якому з виробників амортизаторів у нашому магазині, ви точно не помилитеся, оскільки ми стежимо за якістю марок, що продаються. Як тільки ми отримуємо кілька обґрунтованих негативних відгуків, ми відразу знімаємо амортизатори даного виробника з продажу. Так само ви можете дізнатися думку наших покупців перейшовши за посиланням - амортизатори ВАЗ 2106, там ви побачите найпопулярніші амортизатори вгорі списку.


Тюнінг підвіски ваз 2106

Сравнение амортизаторов от Жигулей и Нивы

Також автолюбителі для досягнення більш жорсткої підвіски встановлюють амортизатори від «Ниви» (ВАЗ 2121). Багато людей думають, що вони більші за довжиною, але це не так - за габаритами більше амортизатори від Шевроле Ниви (2123), а у звичайної Ниви вони такі самі як і на «класиці». То навіщо їх ставити? А все тому, що по дії вони працюють і на відбій і стиснення (на класиці штатні амортизатори працюють тільки на відбій). Відповідно за рахунок цього підвіска стає жорсткішим.
Комусь такі амортизатори на «класиці» здаються досить жорсткими, а кому якраз.


Їздите навантаженим і просідає задок автомобіля?

Сравнение задних амортизаторов ВАЗ 2106 и Москвич 2140

Є вирішення цієї проблеми! Просто поставте задні пружини від ВАЗ 2104/2102 у парі з амортизаторами від Москвича 412-го. Навіщо амортизатори від Москвича? Справа в тому, що пружини від четвірки довші за стандартні ВАЗ 2106 і розраховані на велику масу автомобіля. Тому вони підніматимуть задок. А в таких умовах штатний амортизатор буде закоротким і його «пробиватиме» на відбої. А ось москвичівські амортизатори якраз трохи довші за штатні жигулівські, а по кріпленнях рівно такі ж.

Тобто їх можна сміливо ставити на «класику» разом із пружинами від ВАЗ 2104/2102. І вуаля - проблема вирішена в два рахунки! Але не забудьте, що москвичівські амортизатори не можна ставити в парі зі пружинами від ВАЗ 2106 – вони пробиватимуть при стисканні.